Kontakt telefoniczny 781 414 545

Żabnica – przepis Pana Andrzeja

Składniki:

  • Żabnica 300g
  • ziemniaki 300g
  • pomidory koktajlowe – 10 szt.
  • oliwki zielone – 8 szt.
  • gałązka rozmarynu
  • ząbek czosnku – 2 szt.
  • bułka tarta – 2 łyżki
  • oliwa – 2 łyżki
  • natka pietruszki – 1 łyżka
  • sól i pieprz do smaku

Zaczynamy od ziemniaków obieramy, gotujemy od zagotowania wody przez około 7 minut. Po ugotowaniu odlewamy. Z Żabnicy usuwamy błonę. Następnie nacinamy wzdłuż kręgosłupa z obu stron. Na dno blachy wlewamy oliwę, kładziemy rybę oraz ziemniaki, mogą być zimne, ciepłe a nawet gorące. Do nadania aromatu dodajcie igły rozmarynu. Do wzbogacenia dania dodajemy oliwki zielone, czarne lub kalamata oraz pomidorki koktajlowe. Rybę skrapiamy oliwą oddając sól , pieprz, wyciśnięty czosnek oraz natkę pietruszki, natka może być mrożona. Pieczemy przez około 18-20 minut w 180 stopniach z funkcją termo obiegu.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Scroll to top