Kontakt telefoniczny 781 414 545

Pstrąg – przepis Pana Jarka

Składniki:

  • Pstrąg – 2 szt.
  • masło 1/2 kostki
  • oliwa – 1 łyżka
  • cebula – 3 średnie główki
  • ryż – 250 g
  • kurkuma – 1 łyżeczka
  • sól i pieprz do smaku

Pstrągi myjemy, nacinamy skórę i przyprawiam sól, pieprz. Na maśle podsmażamy pokrojoną w piórka cebule dodając sól i pieprz. Po zarumienieniu cebuli wkładamy ( ile się da ) do brzucha pstrąga. Blachę smarujemy oliwą, kładziemy na nie nafaszerowane cebulą pstrągi i pieczemy przez około 15-20 minut w 200 stopniach góra dół. Ryż gotujemy w osolonej wodzie z łyżeczką kurkumy.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Scroll to top