Składniki:
- 1 kg świeżych krewetek
- 6 dużych ząbków czosnku
- 1 ostra papryczka chilli
- 3 łyżki klarowanego masła
- 1 cytryna
- Sól do smaku
Na patelni rozgrzewam masło klarowane , następnie dodaję starty na małej tarce czosnek oraz pokrojoną papryczkę chilli. Zawsze trzeba wcześniej sprawdzić jak bardzo ostra jest papryczka bo może wystarczy dodać jej połowę, mieszam wszystko ok 30 sekund. Wrzucamy na patelnie wcześniej obrane i umyte świeże krewetki. Pamiętajmy o częstym mieszaniu by równomiernie nabrały różowego koloru i przeszły aromatem. Dodajemy sól do smaku Powinniśmy pilnować by krewetki nie zaczęły się zbytnio zmniejszać to znak , że za długo są na rozgrzanej patelni.
Krewetki wraz z masłem, czosnkiem i chilli przekładam na talerz . Jeżeli ktoś lubi opcjonalnie możemy posypać natką pietruszki.
Smacznego!